Whitney Houston – Step By Step

In 1992 nam Annie Lennox het nummer Step By Step op als B kantje van de single Precious. De song werd echter bekend bij het grote publiek door de cover van Whitney Houston in 1997.

Het was Annie Lennox zelf die haar song naar Whitney stuurde en er op aandrong dat ze er een eigen versie van maakte, Lennox zingt zelfs in het achtergrondkoortje. Zo nauw was ze erbij betrokken.

Zowel in de VS als in Europa stond ze er mee in de top 20 van de hitlijsten, haar versie is terug te vinden op het album The Preacher’s Wife, de soundtrack van de gelijknamige film.

 

In 1992 Annie Lennox recorded the song Step By Step as the B side of the single Precious. However, the song became known to the general public through the cover of Whitney Houston in 1997.

It was Annie Lennox herself who sent her song to Whitney and insisted she would make her own version of it, Lennox even sings in the backing vocals. She was so closely involved.

Whitney Houston’s cover version was in the top 20 of the charts in both the US and Europe, it can be found on the album The Preacher’s Wife.

Cover Step By Step – Whitney Houston (1997)

Original version Step By Step – Annie Lennox (1992)

 

Freek De Jonge - Blijf bij je wijf
Claude François - Moi je suis Français (Thank God I'm a Country Boy)

Author: guntherdesaever

Share This Post On