Stef Kamil Carlens – We Zullen Doorgaan

Wij Zullen Doorgaan is op Pastorale na, het bekendste nummer van de Nederlandse chansonnier Ramses Shaffy. Hij nam het nummer op in 1975 en stond er mee op een 13de plaats in de Nederlandse Top 40.

Het lied is terug te vinden op het album Wij Zullen Doorgaan uit 1972 maar 3 jaar later kwam er een nieuwe versie die tevens de bekendste is, opgenomen met het koor De Stem des Volks.

Wij Zullen Doorgaan maar dan meer op zijn Vlaamse als We Zullen Doorgaan wordt ook gebruikt als het themalied voor het Radio 1 programma We Zullen Doorgaan dat op weekdagen wordt uitgezonden van 09.00 tot 12.00 met als presentatrices Sofie Lemaire en Vincent Byloo. Dit programma loodst de luisteraars doorheen de moeilijke lock down periode tijdens de crisis door het Covid19 virus.

Het programma wordt ingeleid met een cover van We Zullen Doorgaan door een bekende Belgische artiest(e) of muziekgroep. Zo bestaan er versies door An Pierlé met echtgenote Koen Gisen, Joost Zwegers, Stijn, Bent van Looy, Isolde et les Bens, Frank vander linden, Daan, Mintzkov en zolang het programma duurt komen er steeds versies bij.

Aanvankelijk werden alle versies opgenomen in de huiskamer maar naargelang de lockdown werd opgeheven werden er ook versies opgenomen in de muziekstudio’s met toepassing van de Covid 19 maatregelen natuurlijk.

Hierbij de versie van Stef Kamil Carlens die zich liet bijstaan door Matt Watts. Zijn versie is in het Engels waarbij de titel We Shall Carry On werd. In de videoclip zie je beelden van een verlaten Antwerpen.

Cover Wij Zullen Doorgaan door Stef Kamil Carlens & Band featuring Matt Wats (2020)

Originele versie door Ramses Shaffy (1972)

 

Sean Dhondt - Leef
Sean Dhondt - When The Going Gets Tough

Author: guntherdesaever

Share This Post On