Rita Hovink – Laat Me Alleen

Niet zoals velen beweren of denken is het lied Laat Me Alleen origineel van de zangeres Rita Hovink maar is het een Nederlandse cover van het Italiaanse lied Pazza Idea van Patty Pravo.

De destijds knappe Italiaanse zangeres Patty Pravo die ondertussen door al haar chirurgische ingrepen meer en meer op een barby pop gelijkt, nam het nummer Pazza Idea op in 1973.

De cover versie van de Nederlandse zangeres Rita Hovink, die de titel vertaalde naar Laat Me Alleen, werd uitgebracht als single in 1976.

In 1981, na haar overlijden, werd Laat Me Alleen opnieuw uitgebracht en werd een klein hitje in de lage landen. In 2008 tenslotte werd een versie uitgebracht met Gerard Joling die, via digitale techniek in de videoclip aan de zijde van Rita Hovink verscheen. Deze keer, meer dan 30 jaar na de eerste versie, werd het lied een nummer 1 hit in de Nederlandse top 100.

 

Cover Pazza Idea (Laat Me Alleen) door Rita Hovink (1976)

 

Originele versie van Patty Pravo (1973)

 

Arno (Hintjens) - Knowing Me, Knowing You
The Cramps - Surfin' Bird

Author: guntherdesaever

Share This Post On
468 ad