Prince – The Whole of the Moon

The Whole of the Moon is samen met A Man is in love, het bekendste nummer van de Britse band The Waterboys. Ze namen het op in 1985 en brachten het uit in 1986 als single en daarna op het album This is the sea.

In Nederland stonden ze er mee op een 21ste plaats in de Nederlandse Top 40, in Vlaanderen stonden ze niet in de top 50.

Het nummer is vooral later een klassieker geworden, het is zelfs terug te vinden in de Radio 2 Top 200 waar het sinds 2000 bij de 400 mooiste liedjes staat.

The Whole of the Moon is ook vele keren gecoverd door onder andere Jennifer Warnes, The Killers, U2 en ook door Prince. Hij deed dat in 2014 tijdens zijn Hit & Run Tour in Ronnie Scott’s Jazz Club en nog eens in 2015 in de Paisley Park Studio’s gedurende een dance marathon voor de vrede.

Er zijn veel vragen over wat of wie het lied feitelijk gaat en er waren ook geruchten dat het over Prince zou gaan maar die zijn ontkend door de frontman van de groep Mike Scott.

De versie van The Whole of the Moon door Prince is op geen enkel album terug te vinden en ook niet in de hitlijsten

 

The Whole of the Moon is together with A Man is in love, the most famous song by the British band The Waterboys. They recorded it in 1985 and released it as a single in 1986 and then on the album This is the sea.

The song has become a classic of the group and has been covered many times by a lot of artists such as Jennifer Warnes, The Killers, U2 and also Prince. Prince covered the song in 2014 during his Hit & Run Tour at Ronnie Scott’s Jazz Club and again in 2015 at the Paisley Park Studios during a dance marathon for peace.

There are many questions about what or who the song actually is about, and there were also rumors that it would be about Prince but these have been denied by the frontman of the group Mike Scott.

Prince’s version of The Whole of the Moon cannot be found on any album, nor in the charts

Cover The Whole of the Moon – Prince (2014)

Original The Whole of the Moon – The Waterboys (1985)

 

Joe Dassin - Et Si Tu N'Existais Pas
Florence and the Machine - Stand By Me

Author: guntherdesaever

Share This Post On