Pita – Paniek

Een geplande afspraak die werd afgezegd als gevolg van het coronavirus en een bezoekje aan de supermarkt met zijn moeder zette de Mechelse rapper Said Aghassaiy, beter bekend als Pita, er toe aan om het eerste Vlaamse liedje over het Coronavirus op te nemen.

Hij gebruikte hiervoor de muziek van het nummer ABC van The Jackson Five en maakte er Paniek van. Het refrein werd “Veel paniek, in de Aldi, WC papier, alles in blik. Hier is niks, buiten chips.”

Ook de videoclip is ludiek en toont de panieksituatie: beelden van mensen die volop aan het hamsteren zijn, zelfs ruzie maken en daarvoor zelfs een uur in de file willen staan.

Om het met de woorden van Pita te zeggen: het was een bezoekje aan de Aldi-vestiging in de Mechelse wijk Nekkerspoel dat mij inspireerde om dit lied te maken. Mijn moeder belde me vrijdagmorgen om 7u uit mijn bed om naar de Aldi supermarkt te gaan en je moeder moet je natuurlijk gehoorzamen.

Maar wat een chaos daar. Praktisch geen pasta, voeding in blik en wc-papier meer in de rekken. Toch hebben ook wij de kudde gevolgd en na onze aankopen zelfs een uur aangeschoven aan de kassa.

Cover ABC (Paniek) door Pita (2020)

Originele versie door The Jackson 5 (1970)

 

Jimmy Sommerville - To love somebody
Freek De Jonge - Blijf bij je wijf

Author: guntherdesaever

Share This Post On