Over Muziekcovers.com

Covers zijn van alle tijden en door iedereen gemaakt. Niet alleen beginnende muziekgroepen maar ook wereldberoemde muzikanten maken wel eens een cover van een collega muzikant.

In bepaalde gevallen overstijgt de cover versie zelfs het originele, in andere gevallen wordt soms de cover versie als de originele versie aanzien. Denken we maar aan The Man Who Sold The World van David Bowie dat vooral door jongeren als een lied van Nirvana wordt gezien.

Alle beginnende muziekgroepjes starten met het spelen van covers, aanvankelijk van de meest éénvoudige liedjes om geleidelijk over te schakelen naar ingewikkeldere muziekstukken.

Het maken van een cover kan diverse redenen hebben:

  • als uitdaging om van het originele nummer een compleet andere versie te maken
  • lofzang voor de artiest
  • liefde voor het originele lied

Omdat het mij stoort dat bepaalde originele nummers verkeerdelijk aan de cover artiest worden toegekend en om het gigantische aanbod aan covers te catalogeren ben ik de website www.muziekcovers.com gestart.

Ben je op zoek naar een cover van een bepaald lied, de originele versie, artiest of groep van originele lied of cover. Het jaar wanneer de cover of originele versie is uitgebracht, … dan kun je terecht op deze site

Dagelijks wordt de website aangevuld met nieuwe covers in alle talen en in alle genres want net zoals de muziekwereld nooit ophoudt zo zullen er altijd covers gemaakt worden.

 

Veel plezier

Gunther Desaever