Nina Simone – Ne me quitte pas

In 1965 nam Nina Simone een cover op van Ne me Quitte pas, ze deed dat in de oorspronkelijke taal van het nummer en had dat (volgens mij) misschien beter niet gedaan. Simone kan namelijk haar typische Amerikaanse accent niet wegsteken waardoor haar cover versie maar van middelmatig niveau is. Simone’s versie is terug te vinden op het gelijknamige album.

De originele versie van Ne me quitte pas is van Jacques Brel die het nummer opnam in 1959. Het werd Brel’s grootste succes en zoals reeds hierboven aangehaald werd Ne me quitte pas talrijke keren gecoverd door grootheden zoals Edith Piaf, David Bowie, Frank Sinatra, Nina Simone, Madonna, Shirley Bassey, enz.

 

Cover Ne me quitte pas door Nina Simone (1965)

 

Originele versie door Jacques Brel (1959)

 

Bryan Ferry - Let's Stick Together
Clouseau - Laat me nu toch niet alleen

Author: guntherdesaever

Share This Post On