Mintzkov – We Zullen Doorgaan

In 1975 schreef en zong de Nederlandse chansonnier en acteur Ramses Shaffy het lied Wij Zullen Doorgaan dat met de jaren is uitgegroeid tot een klassieker van de Nederlandse en Vlaamse muziekscène.

Het lied werd uitgebracht als single en maakt deel uit van het album Wij Zullen Doorgaan uit 1972. Een andere, bekendere versie kwam er pas 3 jaar later toen Shaffy besliste om het opnieuw op te nemen met het koor De Stem des Volks.

Wij Zullen Doorgaan werd ook gebruikt vanaf maart 2020 als het themalied voor het Radio 1 programma We Zullen Doorgaan dat op weekdagen werd uitgezonden tussen 09.00 en 12.00 met als presentatoren Vincent Byloo en Sofie Lemaire. Het programma stond in het teken van het Covid 19 virus en moest de luisteraars helpen om doorheen deze moeilijk periode te geraken.

Het programma werd ingeleid door een cover van We Zullen Doorgaan door een bekende Vlaamse artiest(e) of muziekgroep. Zo bestaan er versies door An Pierlé met echtgenote Koen Gisen, Joost Zwegers, Stijn, Bent van Looy, Isolde et les Bens, Frank vander linden, Daan, Mintzkov en zolang het programma duurde kwamen er steeds versies bij.

Zolang de lock down gold namen alle artiesten hun versie op in hun eigen huiskamer zoals door de Corona maatregelen vereist was. Hieronder de versie van de groep Mintzkov.

Cover Wij Zullen Doorgaan door Mintzkov (2020)

Originele versie door Ramses Shaffy (1972)

 

Stijn - We Zullen Doorgaan
Hannelore Bedert - We Zullen Doorgaan

Author: guntherdesaever

Share This Post On