Isolde et Les bens – We Zullen Doorgaan

De Nederlandse acteur – chansonnier met de klinkende naam Ramses Shaffy nam in 1975 het lied Wij Zullen Doorgaan op. In Nederland kwam hij er niet verder mee dan een 13de plaats in de Nederlandse Top 40 maar met de jaren is het toch uitgegroeid tot een klassieker en dit niet alleen in Nederland maar ook in Vlaanderen.

Het lied werd ook gebruikt van maart tot midden mei 2020 als het themalied voor het Radio 1 programma We Zullen Doorgaan dat van maandag tot vrijdag werd uitgezonden van 09.00 tot 12.00 met als presentatoren Sofie Lemaire en Vincent Byloo. Dit programma moest de luisteraars doorheen de moeilijke quarantaine periode helpen tijdens de Covid 19 crisis.

Het programma ging na een korte inleiding steeds van start met een nieuwe cover van Wij Zullen Doorgaan. De artiesten die een cover maakten zijn: An Pierlé met echtgenote Koen Gisen, Stijn, Bent van Looy, Isolde et les Bens, Frank vander linden, Mintzkov, Hannelore Bedert, Daan, Tom Helsen, Astrid Stockman, Bright Lights, stef Kamil Carlens.

Cover Wij Zullen Doorgaan door Isolde et Les Bens (2020)

Originele versie door Ramses Shaffy (1972)

 

Stijn - We Zullen Doorgaan

Author: guntherdesaever

Share This Post On