George Michael – Somebody to Love

Somebody to Love is één van de succesrijkste nummers van Queen. Het werd geschreven door Freddy Mercury in 1976 en is terug te vinden op het album A Day at the Races. Queen scoorde een hit met het nummer en stond zowat overal ter wereld in de top 10 van de hitlijsten.

Op het Freddy Mercury Tribute Concert van 1992 zong George Michael, samen met de 3 overgebleven leden van de groep, een eigen versie van Somebody to Love. George Michael’s cover versie werd terecht door de critici als het beste optreden van de avond gezien met als gevolg dat het jaar daarop de EP Five Live uitkwam waarop ondermeer zijn versie van het Queen nummer stond.

In sommige landen zoals Nederland en België werd Somebody to Love in de versie van George Michael ook als single uitgebracht met groot succes. Het nummer bereikte een 5de plaats in de Nederlandse Top 40 en een 6de plaats in de Mega Top 50.

George Michael’s versie is terug te vinden op het Queen album Greatest Hits III en zijn eigen Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael.

 

Cover Somebody to Love door George Michael (1992)

 

Originele versie door Queen (1976)

 

Michael Bublé - Moondance
The Communards - Don't Leave Me This Way

Author: guntherdesaever

Share This Post On
468 ad