Bent Van Looy – We Zullen Doorgaan

Wij Zullen Doorgaan is een klassieker van de Nederlandse chansonnier en acteur Ramses Shaffy uit 1975. In Nederland stond hij er mee op een 13de plaats in de Nederlandse Top 40.

Het lied verscheen voor het eerst op het album Wij Zullen Doorgaan uit 1972 maar de bekendste versie kwam er pas 3 jaar later toen Shaffy het opnieuw opnam met het koor De Stem des Volks.

Wij Zullen Doorgaan wordt ook gebruikt als het themalied voor het Radio 1 programma We Zullen Doorgaan dat op weekdagen wordt uitgezonden van 09.00 tot 12.00 met als presentatrices Sofie Lemaire en Vincent Byloo. Dit programma loodst de luisteraars doorheen de moeilijke lock down periode tijdens de crisis door het Corona virus.

Het programma start steeds met een cover van We Zullen Doorgaan door een bekende Belgische artiest(e) of muziekgroep. Zo bestaan er versies door An Pierlé met echtgenote Koen Gisen, Joost Zwegers, Stijn, Bent van Looy, Isolde et les Bens, Frank vander linden, Daan, Mintzkov en zolang het programma duurt komen er steeds versies bij.

Natuurlijk worden alle versie opgenomen vanuit de huiskamer. Hierbij de versie van Bent Van Looy, de enige die er een mix van maakt tussen Nederlands en Frans

Cover Wij Zullen Doorgaan door Bent Van Looy (2020)

Originele versie door Ramses Shaffy (1972)

 

Amenra - De Zotte Morgen
Peter Van Laet - Nathalie

Author: guntherdesaever

Share This Post On