Barbra Streisand – If You Go Away (Ne me quitte pas)

Ne me quitte pas is een onsterfelijk nummer uit 1959 van Jacques Brel. Het werd Brel’s grootste succes en het werd talrijke keren gecoverd door grootheden zoals Edith Piaf, David Bowie, Frank Sinatra, Nina Simone, Madonna, Shirley Bassey, Barbra Streisand, Dusty Springfield, enz.

In 1966 werd Ne me quitte pas voor het eerst gecoverd in het Engels door de Amerikaanse dichter, zanger en liedjesschrijver Rod McKuen waarbij Ne me quitte pas vertaald werd naar If you go away. De meeste Engelstalige artiesten zoals Bowie, Sinatra, Springfield, Streisand, enz opteerden dan ook voor een cover van deze Engelstalige versie.

Eén van de betere emotionele cover versies is deze van Barbra Streisand uit 2009 voor het album Love is the answer.

 

Cover Ne me quitte pas (if you go away) door Barbra Streisand (2009)

 

Originele versie door Jacques Brel (1959)

 

Jairo - Più Forte Di Me (Woman in Love)
Patty Pravo - I Giardini di Kensington (Walk on the wild side)

Author: guntherdesaever

Share This Post On
468 ad